Sint RafaŽl kerk

Nacht zonder dak

Zaterdag 2 maart 2013 hebben wij (Annemarie, Kees, Lex, Nayri en Suzanne) een Nacht Zonder Dak gehouden in het centrum van Utrecht. We begonnen onze nacht op station Utrecht CS van waaruit we eerst op pad gingen naar de zusters Augustinessen. Zij hadden namelijk nog een mooie voorraad karton waar ze van af moesten. Wij konden dit goed gebruiken om de komende nacht op te slapen.
Na een gastvrij onthaal bij de zusters gingen we weer terug naar Utrecht CS voor een ontmoeting met Matthijs, een medewerker van Tear (de organisatie waar wij sponsorgeld voor ingezameld hebben).
Matthijs liet ons een filmpje zien van dakloze jongeren in Nairobi, Kenia. Een indrukwekkend verhaal dat ons er weer aan herinnerde waarvoor wij deze actie deden.
Ondertussen was Maartje bij ons aangeschoven met een pan zelfgemaakte pasta.

Na het gezellig te hebben gemaakt op Utrecht CS met onze muziek en nieuwsgierige voorbijgangers moesten we nu op zoek naar een slaapplek in de stad.. De kou in dus. Een flink stuk lopen en een aantal discussies later besloten we van het einde van een lange steeg onze slaapplek te maken.
Helaas werden we hier na een uur weggestuurd door een van de bewoners aan de steeg. Om 2 uur Ďs nachts gingen we dus weer op zoek naar een andere slaapplek. Dit werd een speeltuintje op een binnenplaats.
Na 1,5 uur proberen te slapen in de kou werden we hier echter ook weggestuurd, dit keer door de politie. Toevallig kwamen op dat moment nog drie dronken jongens langs die erg geÔnteresseerd waren in wat we daar deden. Ze vonden het zoín toffe actie dat ze met ons op de foto wilden.
We besloten weer naar het station te gaan en hier verder de ochtend af te wachten. Van ťťn enkele gulle gift van twee Hongaren konden we ons ontbijt kopen bij de Kiosk. Na ons ontbijt raakten we in gesprek met twee bijzondere voorbijgangers; beide mannen hadden een hard leven en een moeilijk verleden. We hebben naar ze geluisterd en met ze gepraat over geld, geloof en geluk. We merkten dat zij waardeerden dat er iemand aandacht en tijd voor ze had.
Na deze bijzondere ontmoeting gingen we naar de Antoniuskerk voor een mooie afsluiting. We werden hier heel gastvrij onthaald. Eindelijk weer lekker warm binnen!

Nacht Zonder Dak was een bijzondere ervaring die mij heeft laten ervaren wat het is om dakloos te zijn. Ik besef me nu goed hoe dankbaar ik mag zijn voor mijn warme overdekte bed!
Kees Groot
 

 

 

 

 

 

 

...terug

 

© 2011 Mijn-eigen-website.nl