Sint RafaŽl kerk

Groepsbijeenkomsten

Op deze pagina gaan we de verslagen plaatsen die zijn gemaakt na een samenkomst van de jongeren in welke vorm ook. Dat zijn in ieder geval die van de bijeenkomsten op de vrijdag iedere veertien dagen. Maar ook verslagen of verhalen over andere gebeurtenissen zijn hier welkom.

Jongerenavond 16 december 2022

Vrijdagavond 16 december maakte een moeder bijgaande foto`s tijdens de bijeenkomst van de Jongerengroep.
Eerst las Ariam in het donker het Kerstverhaal voor.
Daarna zagen we de prachtige film Nativity over de reis van Maria en Joseph naar Bethlehem, waar de geboorte van Jezus plaatsvond.
Aan het slot was er voor iedereen nog warme chocolademelk met een lekkernij. Alle jongeren en moeders vonden dit een gezellige en mooie avond!

En zo zag in een paar foto's de avond er uit, geniet.

Jongerenavond 8 juli 2022

Na de tekst zie je de foto's die zijn genomen op de afsluitavond van het seizoen 2021/2022.
De volgende tekst is gemaakt door pastor Koos:
Ziehier een paar leuke fotoís van onze laatste tienerbijeenkomst in het pannenkoekenhuis aan de Maarsseveense Plassen. Mooi fietsweer. Enkele slecht lopenden en autolozen gingen met de auto. We hebben mooi voor en na gebeden, ieder sprak een regeltje dankgebed, en de pannenkoekendrager zou aan het overige personeel melden dat wij ook voor hen gebeden hebben. De meest gewilde pannenkoeken waren : gember-kaas en ijs-poedersuiker. Aan het eind kregen alle deelnemers 3 ikoonplaatjes: van Jezus de Koning, van Maria voorspreekster, en van MichaŽl de strijdengel. Op de terugweg leken alle fietsenden ineens veel harder te kunnen fietsen:

En zo zag in een paar foto's de avond er uit, geniet.

Jongerenavond 10 juni 2022

Hier zie je twee foto`s van de Jongerenavond op 10 juni. Deze was in de tuin van de Rafaelkerk. En je kunt zien dat het mooi weer was.
Chris stuurde de foto's met het volgende leuke commentaar:
Voor alle duidelijkheid: Caroline en Chris zijn niet dronken!
Wel zijn we voor de frisse lucht de tuin ingegaan en hebben moeder Caroline in de stoel gezet. Ze hangt helemaal scheef en Chris heeft een stok nodig om goed rechtop te blijven. Toch zat er in het ijsje echt geen rum! Misschien zijn deze 2 oudere kinderen wel dronken van het geloof!?

En dit zijn de beloofde foto's.


En je kunt ook nog kijken naar de viering in de Catharinakerk waar op 4 juni 2022 enkele jongeren hun Vormsel hebben ontvangen. Als je HIER klikt kom je op de facebook pagina van de kathedraal. Zoek 4 juni op.Jongerenuitje 22 juli 2021

Vandaag weer het jaarlijkse Club-uitje.
Start in de Rafaelkerk met een H. Mis.
Op deze feestdag van Maria Magdalena hoorden we van pastor Koos dat Maria Magdalena nog belangrijker was dan alle mannelijke apostelen. Zij zag Jezus na de verrijzenis het eerst! Want zij was ťťn en al liefde voor de Heer. Die zocht zij met hart en ziel.

Na de H. Mis direct werken, banden oppompen! De Club bestond deze keer uit pastor Koos, Chris, vader Berhe, moeder Caroline en nog 6 meiden. De 3 jongens ontbraken (zeker te moe of te bang voor zo`n sportdag!)
Pastor Koos fietste voorop, iedereen kon hem volgen, want hij had een duidelijke pet op! En blijkt een deskundige van het Gagelpark/Gagelbos. Op 6 speelplaatsen pauzeren, nou ja pauzeren. Chris wel, die lag op een handdoek, maar de rest moest in de werktuigen. Klimmen, klauteren, koorddansen, keihard fietsen en mountainbiken. Julia blijkt ons nieuwe Nederlands talent biken, vooral op de mountainbike-crossbaan. En bij het overvaren op het vlot in het Speelbos ging de hele club bijna ten onder, maar gelukkig bleef het beperkt tot natte voeten. Uiteindelijk werd het nog een heftige strijd om het hoogste puntenaantal.

Ook na een lunchpauze ging het verder door het Gagelbos, fort Ruigenhoek, plassen met mooie waterlelies, etc. Het parcours van pastor Koos hield niet op! Met een grote boog werd door het mooie landschap gefietst naar Oud-Zuilen om daar een afkoelend ijsje te eten en om zowel het geboortehuis van de heilige Ludger (742) als het Huis van Belle te aanschouwen.
Tenslotte naar het Pannenkoekenhuis aan de Maarsseveense Plas. Tot ieders verbazing barstte ineens alle energie weer uit op de trampoline.
En na de grote of kleine pannenkoek fietsten we weer naar huis.
Dank u wel, Onze Lieve Heer voor deze mooie dag, zegen alle kinderen en tieners van Utrecht.

En om een beeld te geven dat deze middag een beetje laat zien:

Jongerengroep 4 juni 2021

Beste Allemaal, Vrijdagavond 4 juni was een goede bijeenkomst.
We hebben na Vietnamees, Hollands, Syrisch, nu Kameroens eten gehad. Lekker!
Ook de leiding is soms wat dom. Pastoor Koos denkt dat je heel kleine kippenpootjes alleen maar in een heel kleine winkel kunt kopen. Chris noemt een watermeloen een ananas.
Ze moeten allebei nog wat leren over het eten!
We hebben gesproken over de Eerste Heilige Communie en daarvoor in de kerk geoefend.
Ariam, Mabinty, Malick en Malony zullen nog eens het Laatste Avondmaal in de kinderbijbel nalezen.
Met het Sorrybriefje van Emmy hebben we gepraat over Biechten, praten over je fouten en wat je daarna goed wilt gaan doen. De communicanten zullen met pastoor Koos dat komende week nog bespreken.
Hartelijke groeten, tot 13 juni
Chris, mede namens pastoor Koos en Emmy.

...terug

logo